top of page
  • Yazarın fotoğrafıAdmin

Aminolase ile Antremanlarınızı Zirveye Taşıyın

Tatiller; eğlence, rahatlama, sosyal toplantılar ve lezzetli yemeklerin tadını çıkarma zamanıdır. Bu aynı zamanda insanların birkaç istenmeyen kilo eklediği zamandır. Gelişmiş metabolizma ve uygun sindirim fonksiyonu, özellikle insanların en sevdikleri yiyeceklerin yanı sıra yeni veya egzotik yiyeceklerin bol miktarda yeme eğiliminde olduğu tatillerde hızlı bir şekilde yağ yakmanın anahtarıdır. Tatil boyunca kilolarını korumak isteyen aktif bireyler için sindirim enzimleri esastır. Aminolaz, vücudun protein açısından zengin gıdaları işleme yeteneğini geliştiren protein-sindirme enzimlerinden oluşan güçlü bir takviyedir.

Proteinler, kan dolaşımında dolaşacak kadar küçük olan tek amino asitlere bölünmesi gereken uzun amino asit zincirlerinden oluşur. Dolaşım sistemine girdiklerinde, bireysel amino asitler, hücrelerin onları içeren çok sayıda süreci düzenleyen proteinleri yeniden inşa etmek için kullanabileceği vücudun farklı bölgelerine dağıtılabilir:

  • Bağ dokusu ve kas dokusunun büyümesi, onarımı ve bakımı

  • Sinir sinyallerinin transferi

  • Besinlerin (örneğin, yağlar, vitaminler, vb.) kan dolaşımı yoluyla taşınması

  • Antikorların, hormonların ve enzimlerin üretimi

Ayrıca, ağır bir öğünün sindiriminden sonra dolaşıma salınan amino asitler, yağsız kas kütlesini artıran proteinlere yeniden sentezlenebilir. Amino asitlerin yeniden sentezi, egzersizden sonra kas dokusunun iyileşmesine ve her ikisi de kuvvet antrenmanı, vücut geliştirme ve gelişmiş vücut kompozisyonu için gerekli süreçler olan kan şekeri seviyelerinin düzenlenmesine yardımcı olur. Aminolaz, proteinleri tamamen bireysel amino asitlere ayırarak, kas geliştirme proteinlerine yeniden sentezlenebilen daha yüksek dolaşımdaki amino asit seviyelerini destekler. Bireysel amino asitler, yağsız kas inşa etmek için hayati önem taşıyan kas onarımı ve büyümesinin yanı sıra enerji metabolizması için yeniden sentezlenen proteinlerin kullanılmasına izin veren bağırsak hücreleri tarafından kolayca emilir. Öte yandan, uygun protein sindiriminin olmaması tüm vücudu tahribata neden olabilir.


Karbonhidrat ve brokoli ve peynir, lahana yeşillik, fasulye, çalı fasulyesi, sebze güveçleri ve turta gibi protein açısından zengin yiyecekler lezzetlidir, ancak sindirim sistemi için zordur. Daha spesifik olarak, belirli parçacıkların (örneğin proteinler, karbonhidratlar) kan dolaşımına aktarılabilen besinlere kısmen parçalanması tipik olarak midenin yaklaşık 90 dakika sürer. 90 dakika sonra bağırsakta kalan büyük protein porsiyonları sindirim rahatsızlığına neden olabilir. Bu, bir tatil kutlamasının şişkinlik, gaz, kabızlık veya ishal ile hızla kesintiye uğrayabileceği anlamına gelir. Daha da endişe verici olanı, kalın bağırsaklarda biriken sindirilmemiş proteinin, dolaşımdaki bağışıklık kompleksleri (CIC'ler) adı verilen zararlı maddelere dönüşebilmesidir. CIC'ler iltihaplanma, diyabet, kanser ve bir dizi başka sağlık sorunuyla bağlantılıdır.

Aminolaz, büyük bir öğün yedikten sonra 90 dakika içinde tüketilen proteinlerin %90'ından fazlasını parçalayarak bu sorunları hedefler. Bu, bireylerin daha sonra mide sorunları yaşama konusunda endişelenmelerine gerek kalmadan hoşgörülü yemekler yemelerini sağlar.Bu sindirim enzimi takviyesi, tatiller sırasında kilo yönetimini ve sürekli vücut kompozisyonunu da teşvik edebilir:

  • Normal metabolizmayı ve kan şekeri düzenlemesini desteklemek

  • Vücudun daha büyük porsiyonları tamamen sindirmesine yardımcı olmak

  • Yağsız kas dokusu için temel amino asit yapı taşlarını serbest bırakmak

  • Güçlü egzersizden sonra daha hızlı kas dokusu iyileşmesini teşvik edin

Aktif bireyler, bu temel besinler yeni kas dokusunun onarımını ve büyümesini desteklediğinden, bir egzersizden sonra zengin bir amino asit kaynağına ihtiyaç duyar. Bu, yağsız kas kütlesi oluşturmaya yardımcı olan ve insanlara arzu ettikleri vücut kompozisyonunu veren süreçtir. Keyifli yemeklerin kilo kaybı ilerlemesini tersine çevirmesine veya tatilleri daha az keyifli hale getirmesine izin vermeyin. Vücudun düzenli yoğun egzersizlerden en iyi şekilde yararlanmasını sağlayan faydalı sindirim enzim takviyesi Aminolase'i alarak tüm tatil ikramlarının ihtişamının tadını çıkarın.


References

  1. Aguirre N, van Loon LJ, Baar K. The role of amino acids in skeletal muscle adaptation to exercise. Nestle Nutr Inst Workshop Ser. 2013;76:85-102.

  2. Blomstrand E, Eliasson J, Karlsson HK, Kohnke R. Branched-chain amino acids activate key enzymes in protein synthesis after physical exercise. J Nutr. Jan 2006;136(1 Suppl):269S-273S.

  3. Mazzone A, Catalani M, Costanzo M, et al. Evaluation of Serratia peptidase in acute or chronic inflammation of otorhinolaryngology pathology: a multicentre, double-blind, randomized trial versus placebo. J Int Med Res. Sep-Oct 1990;18(5):379-388.

  4. Schaafsma G. The protein digestibility-corrected amino acid score. J Nutr. Jul 2000;130(7):1865S-1867S.

  5. Kim SK. Small intestine transit time in the normal small bowel study. Am J Roentgenol Radium Ther Nucl Med. Nov 1968;104(3):522-524.

  6. Eisenmann A, Murr C, Fuchs D, Ledochowski M. Gliadin IgG antibodies and circulating immune complexes. Scandinavian Journal of Gastroenterology. 2009;44(2):168-171.

9 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page