SYNTOL SİNDİRİM FONKSİYONUNU VE OLUMLU BİR RUH HALİNİ DESTEKLER
- Admin
- 26 Kas 2023
- 3 dakikada okunur
Syntol Geliştirilmiş Probiyotik

Syntol, probiyotikler ve prebiyotiklerin bir kombinasyonu yoluyla sindirim fonksiyonunun yanı sıra zihinsel sağlığı destekleyen bir besin takviyesidir. Probiyotikler veya sağlıklı bakteriler, sindirim sağlığını iyileştirme yetenekleriyle iyi bilinir, ancak probiyotikler aynı zamanda optimal zihinsel performansı da teşvik eder. Bu, bağırsak ve beyin arasındaki karmaşık bağlantıdan kaynaklanmaktadır. Daha spesifik olarak, sindirim sistemi, hayati besin maddelerinin beyne aktarılmasında birincil rol oynar ve bağırsak ortamı, aynı zamanda uygun bilişsel işlevi destekleyen faydalı bakterilerle birlikte sinirler içerir. Beyin hücrelerine yeterli besin taşınımını sağlamak için sindirim sisteminin sağlıklı kalması gerekir.
Ne yazık ki, iltihaplı sinirler veya düşük sağlıklı bakteri seviyeleri (probiyotikler) zararlı istilacıların bağırsak astarına zarar vermesine, besinlerin emilimini bozmasına ve bilişi düzenleyen sinir sinyallerinin transferini engellemesine izin verebilir. İlginç bir şekilde, araştırmalar probiyotiklerin bağırsak astarının koruyucu tabakasını destekleyerek sinir sistemi aktivitesini etkilediğini göstermektedir. Daha da önemlisi, zararlı maddelerin (örneğin, toksinler, bakteriler) kan dolaşımına girebilecekleri ve çeşitli hastalıklara neden olabilecekleri hasarlı doku astarından geçmesini önlemeye yardımcı olurlar. Bununla birlikte, probiyotikler, bağırsağın kaplayan sinirlerini olumsuz etkileyebilecek enflamatuar maddeleri de hedeflemektedir. Bunu yaparken probiyotikler, zihinsel performansı ve hatta nörotransmiter (beyin kimyasalı) aktivitesini düzenleyen bağırsaktaki sinirlerden sinyal transferini destekler.
Serotonin ve Mikrobiyom

Sindirim fonksiyonunda ve zihinsel sağlıkta önemli bir rol oynayan bir nörotransmiter serotonindir. Gerçekten de serotonin, stres tepkilerini, duygu kontrolünü, iştahı ve uykuyu düzenlemeye yardımcı olur. Ayrıca bağırsakta bağırsak salgıları (örneğin mide asidi üretimi) ve gastrointestinal motilite gibi temel işlevleri destekler. Ek olarak, araştırmalar bu hayati beyin kimyasalının düşük seviyelerinin depresyon ve değişmiş sindirim fonksiyonu ile ilişkili olduğunu göstermektedir. Neyse ki, probiyotikler bağırsakların astarını korumanın yanı sıra optimal serotonin seviyelerini de destekler. Nasıl yani?
Vücut, serotonin üretmek için triptofan adı verilen esansiyel bir amino asit kullanır, ancak bağırsaktaki azalmış probiyotik aktivite, triptofan üretiminin azalmasıyla bağlantılıdır. Buna göre, probiyotik takviyesi triptofan seviyelerini arttırır ve bu da serotonin üretimini artırır. Serotonindeki müteakip artış, ruh halini, duygu düzenlemesini ve stres tepkisini iyileştirirken depresif semptomların hedeflenmesine yardımcı olur. Bu nedenle, bu sağlıklı bakteriler, anksiyete, stres ve depresyonun azalmasıyla bağlantılı bir beyin kimyasalının (serotonin) seviyelerini artırarak daha iyi bir ruh halini teşvik eder.
Syntol, hem beyin fonksiyonunu hem de sindirim aktivitesini hedef alan sağlıklı bir bağırsak ortamını destekleyen sekiz farklı probiyotik türü ile özel olarak formüle edilmiştir. Bilimsel olarak desteklenen bu takviye ayrıca iyi bakterileri (probiyotikler) besleyen ve büyümelerini destekleyen bir prebiyotik lif içerir. Formüle sindirim enzimleri de eklenmiştir. Özenle seçilmiş sindirim enzimleri, yiyeceklerin iyice sindirilmesini sağlar. Sindirim enzimleri, besinlerin beyin de dahil olmak üzere vücutta uygun şekilde emilmesini ve taşınmasını sağlamak için probiyotiklerle birlikte çalışır. Bu da zihinsel sağlığı, sindirimi ve genel yaşam kalitesini artırır.
Genel olarak Syntol, vücuda zararlı istilacıların aşırı büyümesini bozarak ve bağırsak astarını koruyarak bilişsel performansın yanı sıra sindirimi destekleme yeteneğine sahip probiyotikler sağlar.
Referanslar
Gareau MG, Sherman PM, Walker WA. Bağırsak sağlığı ve hastalığında probiyotikler ve bağırsak mikrobiyotası. Nat Rev Gastroenterol Hepatol. 2010, 7(9):503-514.
Molloy CA, Manning-Courtney P: Otizmli ve otistik spektrum bozukluğu olan çocuklarda kronik gastrointestinal semptomların yaygınlığı. Otizm. 2003;7(2):165-171.
Ming X, Chen N, vd. Bir Bağırsak Hissi: Dikkat Eksikliği/Hiperaktivite Bozukluklarında Mikrobiyomun Rolünün Bir Hipotezi. Çocuk Nörol Açık. 2018;5:2329048X18786799.
Verlaet AA, Noriega DB, Hermans N, Savelkoul HF. DEHB'de beslenme, immünolojik mekanizmalar ve diyet immünomodülasyonu. Eur Child Adolesc Psikiyatrisi. 2014;23(7):519-29.
Wallace CJ, Milev R. Probiyotiklerin insanlarda depresif belirtiler üzerindeki etkileri: Sistematik bir derleme. Ann Gen Psikiyatrisi. 2017; 16: 14.
Owens MJ, Nemeroff CB. Depresyonun patofizyolojisinde serotoninin rolü: serotonin taşıyıcısına odaklanın. Clin Kimya. 1994;40(2):288-95.
Desbonnet L, Garrett L, Clarke G, Bienenstock J, Dinan TG. Probiyotik Bifidobacteria infantis: Sıçandaki potansiyel antidepresan özelliklerinin bir değerlendirmesi. J Psikiyatrist Arş. 2008;43(2):164-74.
Kechagia M, Basoulis D, et al. Probiyotiklerin sağlığa faydaları: bir inceleme. ISRN Nutr. 2013, 2013:481651.
Kligler B, Cohrssen A. Probiyotikler. Ben Aile Hekimiyim. 2008, 78(9):1073-1078.
Roberfroid M, Gibson GR, Hoyles L, vd. Prebiyotik etkiler: metabolik ve sağlık yararları. Br J Nutr. 2010, 104(Ek 2):S1-S63.
Comments